ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Οι μαζικές εισροές κεφαλαίων σε ETFs ενισχύουν τον χρυσό

09:22 - 04 Αυγ 2020 | Εμπορεύματα
Bloomberg: Οι μαζικές εισροές κεφαλαίων σε ETFs ενισχύουν τον χρυσό
Οι επενδυτές εμφανίζονται τόσο ανήσυχοι για την παγκόσμια οικονομία, με αποτέλεσμα ο χρυσός που διακατέχουν τα ETFs, που ασχολούνται με το μέταλλο, να υπολείπεται μόνο των αποθεμάτων των ΗΠΑ. Τα αποθέματα των ETFs ξεπέρασαν μάλιστα αυτά της Γερμανίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το πολύτιμο μέταλλο έχει κάνει ρεκόρ και σε αυτό συνέβαλαν οι μαζικές εισροές κεφαλαίων σε ETFs χρυσού. Τα τελευταία κατέχουν πλέον 3.365 τόνους με βάση στοιχεία της Δευτέρας. Υπερβαίνουν δηλαδή κατά δυο τόνους αυτά της Γερμανίας. Από την άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους πάνω από 8.000 τόνους.

Παρότι ο χρυσός ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια η ουγγιά, υπάρχουν πολλές εκτιμήσεις ότι θα συνεχίσει να προσφέρει κέρδη. Η Goldman Sachs εκτιμά ότι μπορεί να φτάσει τα 2.300 δολάρια καθώς οι επενδυτές «αναζητούν νέο αποθεματικό νόμισμα», ενώ η RBC Capital Market, ανεβάζει την τιμή στόχο στις 3.000 δολάρια.

Το Bloomberg υπενθυμίζει ακόμη ότι τα ETFs επιτρέπουν στους επενδυτές να επενδύουν σε χρυσό χωρίς να χρειάζεται να τον έχουν στην κατοχή τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:34 - 04 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.