ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρέλαιο: Η Ινδία και η Colonial Pipeline ρίχνουν τις τιμές

13:34 - 11 Μαϊ 2021 | Εμπορεύματα
Πετρέλαιο: Η Ινδία και η Colonial Pipeline ρίχνουν τις τιμές
Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται την Τρίτη 11/5 λόγω μείωσης του φόβου για παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας της Colonial Pipeline, ενώ παράλληλα, η Ινδία συνεχίζει να έχει υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοΐού.

Η Colonial Pipeline, η οποία μεταφέρει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) βενζίνης, ντίζελ και καυσίμων αεριωθούμενων αεροπλάνων, δήλωσε τη Δευτέρα ότι εργάζεται για την επανεκκίνηση της παραγωγής σε φάσεις με «στόχο την ουσιαστική αποκατάσταση της επιχειρησιακής υπηρεσίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας», μετά την κυβερνοεπίθεση που υπέστη.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει πως η ινδική μετάλλαξη του κορονοΐού, αποτελεί ζήτημα παγκόσμιας ανησυχίας, αφού σύμφωνα με μελέτες μεταδίδεται πολύ γρήγορα.

Το θετικό είναι, ότι οι αναλυτές αναμένουν στοιχεία που δείχνουν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 2,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 7 Μαΐου, μετά από πτώση 8 εκατομμυρίων βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Ο ΟΠΕΚ αναμένεται επίσης να δημοσιεύσει την μηνιαία έκθεση για την αγορά πετρελαίου την Τρίτη, η οποία θα περιλαμβάνει αριθμούς παραγωγής Απριλίου.

Με αυτά τα δεδομένα, η τιμή του πετρελαίου WTI μειώνεται 0,69% στα 64,47 δολάρια ανά βαρέλι και το Brent σημειώνει επίσης μείωση 0,67% φτάνοντας τα 67,86 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο χρυσός κινείται ανοδικά (+0,17%) στα 1.840.65 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι ενισχύεται στα 27,59 δολάρια η ουγγιά (0,37%) και ο χαλκός συνεχίζει να σημειώνει αύξηση 1,49% φτάνοντας τα 4,78 δολάρια ανά λίβρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:36 - 11 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.