ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρέλαιο: Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα ελέω αύξησης της ζήτησης

18:57 - 31 Μαϊ 2021 | Εμπορεύματα
Πετρέλαιο: Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα ελέω αύξησης της ζήτησης
Στην σταδιακή κατάργηση ενός μέρους των περιορισμών, που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα λόγω της πανδημίας στην παραγωγή του πετρελαίου, αναμένεται να προχωρήσει ο OPEC+ σύμφωνα με το Reuters.

Εξάλλου, η συνεδρίαση της Κοινής Τεχνικής Επιτροπής του Οργανισμού επιβεβαίωσε την πρόβλεψη του OPEC για ένα σημαντικό άλμα της παγκόσμιας ζήτησης κατά 6 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2021, ιδιαίτερα το δεύτερο εξάμηνο.

Η Κοινή Επιτροπή μείωσε κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα την πρόβλεψή της για την παγκόσμια προσφορά και πλέον περιμένει το έλλειμμα το 2021 να φτάσει τα 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα από 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα προηγουμένως, ένα σημάδι ότι τα αποθέματα θα υποχωρήσουν ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων, το ενδεχόμενο να επιστρέψει στις αγορές το ιρανικό πετρέλαιο, καθώς οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο, περιορίζει την ανοδική δυναμική του πετρελαίου.

Ο γενικός γραμματέας του OPEC, Mohammad Barkindo, εξέφρασε πάντως την πεποίθηση του ότι η αύξηση της παραγωγής από το Ιράν δεν θα προκαλέσει προβλήματα.

"Περιμένουμε η αναμενόμενη επιστροφή της ιρανικής παραγωγής και των εξαγωγών στην παγκόσμια αγορά να πραγματοποιηθεί με οργανωμένο και διαφανή τρόπο", αναφέρει σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:01 - 31 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.