ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρέλαιο: Προς αύξηση κατά 2 εκατ. βαρελιών/ημέρα μέχρι το Δεκέμβριο

15:03 - 01 Ιουλ 2021 | Εμπορεύματα
Πετρέλαιο: Προς αύξηση κατά 2 εκατ. βαρελιών/ημέρα μέχρι το Δεκέμβριο
Η ομάδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του OPEC+ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την αύξηση της διάθεσης πετρελαίου κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα μεταξύ του Αυγούστου και του Δεκεμβρίου του 2021.

Τα παραπάνω ανέφεραν αξιωματούχοι του Οργανισμού στο Reuters, εν μέσω της σημερινής συνεδρίασης του OPEC+, προσθέτοντας πως η απόφαση «μεταφράζεται» σε λιγότερο από 500 βαρέλια ανά ημέρα για τον κάθε μήνα.

Η απόφαση αυτή είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υιοθετηθεί, καθώς ο OPEC+ συνεχίζει να χαλαρώνει τους περιορισμούς που είχε επιβάλει την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού, όταν η ζήτηση πετρελαίου είχε καταρρεύσει εν μέσω των μαζικών lockdown. 

Σύμφωνα με το Reuters, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, δύο από τις ισχυρότερες παραγωγούς πετρελαίου του OPEC+, έχουν καταλήξει σε αρχική συμφωνία για την αύξηση της διάθεσης πετρελαίου από τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ωστόσο, πηγές του OPEC+ είχαν αναφέρει προηγουμένως στο Reuters ότι ο Οργανισμός θα μπορούσε επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης του συνολικού συμφώνου εφοδιασμού μετά τον Απρίλιο του 2022.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:08 - 01 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.