ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόβλεψη που τρομάζει: Στα 185 δολάρια το πετρέλαιο στα τέλη του 2022! Κύριο

22:54 - 03 Μαρ 2022 | Εμπορεύματα
Πρόβλεψη που τρομάζει: Στα 185 δολάρια το πετρέλαιο στα τέλη του 2022!
Μέχρι τα 185 δολάρια το βαρέλι θα μπορούσε να φτάσει η τιμή του αργού πετρελαίου Brent στο τέλος του έτους, σε περίπτωση που συνεχιστεί η διακοπή της ρωσικής προσφοράς, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, με τους traders να αποφεύγουν το ρωσικό πετρέλαιο μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, οι τιμές του πετρελαίου έχουν «εκτοξευθεί»: Την Πέμπτη (3/3) το Brent πλησίασε τα 120 δολάρια!

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δέχεται πιέσεις να απαγορεύσει την εισαγωγή ενέργειας από τη Ρωσία, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβληθεί αυστηρές κυρώσεις στο πετρέλαιο.

Αναλυτές της JPMorgan σημειώνουν ότι υπάρχει έλλειψη αγοραστών για το 66% του ρωσικού πετρελαίου, ενώ η αναστάτωση που έχει προκληθεί στις αγορές είναι τέτοια ώστε να θεωρείται εξαιρετικά πιθανό οι τιμές του πετρελαίου να παραμείνουν για μήνες στα 120 δολάρια το βαρέλι, ώστε να μειωθεί η ζήτηση, εάν επαληθευτεί η εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει αύξηση της προσφοράς από το Ιράν.

«Καθώς οι κυρώσεις αυξάνονται και η ασφάλεια της ενέργειας είναι επείγουσα προτεραιότητα, πιθανότατα θα υπάρξουν επιπτώσεις για τις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ενδεχομένως να επηρεάσουν μέχρι και 4,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα», τονίζουν οι αναλυτές.

Η JPMorgan διατήρησε την πρόβλεψή της για τις τιμές, σύμφωνα με την οποία το Brent θα κινείται κατά μέσο όρο στα 110 δολάρια το βαρέλι το δεύτερο τρίμηνο, στα 100 δολάρια το τρίτο τρίμηνο και 90 δολάρια το τέταρτο τρίμηνο. Χωρίς επιστροφή των ιρανικών βαρελιών στην αγορά, η τράπεζα αναμένει ότι οι τιμές θα ανέλθουν κατά μέσο όρο στα 115 δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, στα 105 δολάρια το τρίτο τρίμηνο και στα 95 δολάρια το τέταρτο τρίμηνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:09 - 03 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.