ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα κατρακύλα για το πετρέλαιο ελέω συνομιλιών

16:41 - 29 Μαρ 2022 | Εμπορεύματα
Νέα κατρακύλα για το πετρέλαιο ελέω συνομιλιών
«Ασανσέρ» οι τιμές του πετρελαίου στη συνεδρίαση της Τρίτης (29/3), καθώς τις πρωινές απώλειες διαδέχθηκε ένα ήπια ανοδικό γύρισμα. Ωστόσο, μετά τη λήξη των συνομιλιών ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, ο «μαύρος χρυσός» οδηγήθηκε σε νέα «βουτιά».

Ειδικότερα, το αργό τύπου WTI καταγράφει «βουτιά» 6,17% στα 99,42 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ διολισθαίνει κατά 5,81% στα 103,13 δολάρια το βαρέλι.

Στις διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης, έγινε ένα μικρό «βήμα» ειρήνευσης, καθώς η Ρωσία ανακοίνωσε ότι περιορίζει δραστικά τις στρατιωτικές της δραστηριότητες στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο αλλά και το Τσερνίχιβ, προκειμένου όπως ανέφερε να διευκολύνει το διάλογο.

Η Ουκρανία πρότεινε την υιοθέτηση ουδέτερου καθεστώτος με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας- έναν μηχανισμό δηλαδή για το Κίεβο να μπορεί να προσφύγει στους «εγγυητές» σε περίπτωση επίθεσης- που σημαίνει ότι δεν θα ενταχθεί σε στρατιωτικές συμμαχίες ούτε θα φιλοξενήσει στρατιωτικές βάσεις.

Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται ότι περιορίζουν τις ανησυχίες των επενδυτών για προσφορά του πετρελαίου, κάτι που αποτυπώνεται και στο ταμπλό, με το αργό να «πέφτει» -όπως προαναφέρθηκε- κάτω από τα 99 δολάρια το βαρέλι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.