ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχωρεί ελαφρά, παραμένοντας κοντά σε υψηλό τριών μηνών το πετρέλαιο

14:02 - 09 Ιουν 2022 | Εμπορεύματα
Υποχωρεί ελαφρά, παραμένοντας κοντά σε υψηλό τριών μηνών το πετρέλαιο
Κοντά στα υψηλά τριών μηνών, αν και υποχωρούν ελαφρά, παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη (9/6), καθώς σε τμήματα της Σαγκάης επιβλήθηκαν νέα μέτρα περιορισμού λόγω COVID-19, αν και τα νέα για τις ισχυρότερες από τις αναμενόμενες εξαγωγές της Κίνας τον Μάιο ενίσχυσαν τις προοπτικές ζήτησης.

Τόσο το αμερικανικό αργό, όσο και το μπρεντ έκλεισαν την Τετάρτη στο υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Μαρτίου, ίσα με τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν το 2008.

Οι εξαγωγές της Κίνας τον Μάιο σημείωσαν άλμα 16,9% από πέρυσι, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID επέτρεψε σε ορισμένα εργοστάσια να επανεκκινήσουν, η ταχύτερη ανάπτυξη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και υπερδιπλάσια των προσδοκιών των αναλυτών.

Τμήματα της Σαγκάης άρχισαν να επιβάλλουν νέους περιορισμούς την Πέμπτη, με τους κατοίκους της περιοχής Minhang να διατάσσονται να μείνουν σπίτι για δύο ημέρες για να ελέγξουν τους κινδύνους μετάδοσης του COVID. Δ

«Οι εξαγωγικές επιδόσεις είναι εντυπωσιακές στο πλαίσιο των lockdown σε πολλές πόλεις της χώρας τον μήνα», δήλωσε ο Στίβεν Ίνες, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management.

Ακόμα, τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) την Τετάρτη, υποδεικνύοντας ανθεκτικότητα στη ζήτηση για καύσιμα κατά τη διάρκεια της αιχμής του καλοκαιριού παρά τις υπερβολικά υψηλές τιμές της αντλίας.

«Είναι δύσκολο να δούμε σημαντική πτώση τους επόμενους μήνες, με την αγορά βενζίνης να είναι πιθανό να περιοριστεί περισσότερο καθώς προχωράμε βαθύτερα στην περίοδο οδήγησης», δήλωσε ο Γουόρεν Πάτερσον, επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων της ING.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,20% στα 121,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,14% στα 123,43 δολάρια το βαρέλι.

Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Αντίθετα, ανοδικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 9,266% στα 86,765 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,28% στα 1.851,35 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι χάνει 0,53% στα 21,98 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός πέφτει 1,39% στα 4,393 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,03% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0717 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται πτωτικά 0,06% στο 1,2532 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,11% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8551 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.