ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΕΚ: Δεν καλύπτεται το κενό από το εμπάργκο στη Ρωσία

21:56 - 15 Ιουν 2022 | Εμπορεύματα
ΟΠΕΚ: Δεν καλύπτεται το κενό από το εμπάργκο στη Ρωσία
Την άποψη πως η αποεπένδυση στους υδρογονάνθρακες ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚ Μοχάμεντ Σανουσί Μπαρκίντο μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είδαμε την ανάκαμψη του 2021 να συνεχίζεται μέχρι το 2022, αλλά οι συνθήκες της αγοράς υποδηλώνουν ότι έχουμε υποεπενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν τον κλάδο. Ως εκ τούτου, δεν έχουμε αναπτύξει την ικανότητα να ανταποκριθούμε σε αυτή τη ζήτηση και ως εκ τούτου η προσφορά υστερεί. Ως εκ τούτου, πρέπει να επαναφέρουμε την παγκόσμια συζήτηση για τη μετάβαση, να επικεντρωθούμε στην ανάγκη προστασίας της ενεργειακής ασφάλειας για όλους. Σε αυτή την ενεργειακή μετάβαση απαιτούνται όλες οι πηγές ενέργειας γιατί η πληθυσμιακή αύξηση συνεχίζεται κατά 20% και όπως είδατε στους αριθμούς που μοιράστηκα μαζί σας η παγκόσμια οικονομία θα υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2045», δήλωσε.

Ο κ. Μπαρκίντο υποστηρίζει πως μετά τα χαμηλά επίπεδα της πανδημίας η ζήτηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο κορυφώθηκε ξαφνικά με αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδο των τιμών.

Επίσης επεσήμανε πως η αγορά δεν μπορεί να καλύψει τα κενά που προκαλεί το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Τέλος, υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να συνεχίσει τις επενδύσεις σε υποδομές LNG κάτι που όπως είπε μετέφερε και στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.