ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΕΚ: Κατηγορήστε τις κυβερνήσεις για την αύξηση των ενεργειακών τιμών

18:59 - 18 Αυγ 2022 | Εμπορεύματα
ΟΠΕΚ: Κατηγορήστε τις κυβερνήσεις για την αύξηση των ενεργειακών τιμών
Οι κυβερνήσεις είναι οι μόνες που ευθύνονται για την αύξηση των ενεργειακών τιμών που αντιμετωπίζει το σύνολο του κόσμου, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), Χάιθαμ Αλ Γκάις

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Reuters, ο Γκάις επέκρινε την έλλειψη σχεδίου για επενδύσεις στον ενεργειακό κλάδο, τονίζοντας: «Μην κατηγορείτε τον ΟΠΕΚ, κατηγορήστε τις κυβερνήσεις και τους υπεύθυνους χάραξης της πολιτικής γιατί εμείς πιέζαμε συνεχώς για την ανάγκη επενδύσεων στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο».

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την επιθυμία του ΟΠΕΚ να διασφαλίσει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να συμμετέχει στις συμφωνίες παραγωγής πετρελαίου του Οργανισμού και μετά το 2022.

Παρά τις διεθνείς κυρώσεις που αναμένεται να επιβληθούν στο ρωσικό πετρέλαιο έως το τέλος του έτους, η χώρα είναι πιθανό να παραμείνει μέρος της συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ+ τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τον Αλ Γκάις.

«Θα θέλαμε πολύ να επεκτείνουμε τη συμφωνία με τη Ρωσία και τους άλλους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ... είναι πολύ δύσκολο για μένα να φανταστώ ότι η συμφωνία δεν θα συνεχιστεί», είπε.

Ζήτηση πετρελαίου

Όσον αφορά στις προοπτικές ζήτησης πετρελαίου, ο Αλ Γκάις υποστήριξε πως η πτώση της τιμής του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα αντανακλά τους φόβους για το ενδεχόμενο παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης, αλλά συγκαλύπτει τα θεμελιώδη στοιχεία στις πραγματικές αγορές.

Παράλληλα, ανέφερε πως είναι αισιόδοξος για αύξηση της ζήτησης του πετρελαίου το 2023, παρά το ότι φαίνεται πως θα υπάρξει μια μικρή κάμψη. Ο Αλ Γκάις συμπλήρωσε πως η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει τις πληθωριστικές πιέσεις με πολύ καλό τρόπο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:00 - 18 Αυγ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.