ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OPEC+: «Όχι» Μόσχας σε ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής πετρελαίου

17:46 - 04 Σεπ 2022 | Εμπορεύματα
OPEC+: «Όχι» Μόσχας σε ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Αντίθετη με μια μείωση της παραγωγής πετρελαίου αυτή τη στιγμή, είναι η Ρωσία, ενώ είναι πιθανό ο OPEC+ να διατηρήσει σταθερή την παραγωγή του όταν συνεδριάσει τη Δευτέρα, δήλωσαν άτομα με γνώση του θέματος στην Wall Street Journal.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η WSJ, η ρωσική αντίθεση σε μια μείωση της παραγωγής αναδεικνύει μια συζήτηση εντός του OPEC+, καθώς οι καταναλωτές πετρελαίου παγκοσμίως προετοιμάζονται για μια αναμέτρηση αυτόν τον χειμώνα με το Κρεμλίνο σχετικά με την τιμή του ρωσικού αργού.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας του ομίλου, εξέφρασε πρόσφατα την ιδέα ότι η συμμαχία θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής. Μέλη του OPEC, δήλωσαν ότι είναι ανοιχτοί στην ιδέα.

Ωστόσο, η Ρωσία ανησυχεί ότι μια μείωση της παραγωγής θα σηματοδοτούσε στους αγοραστές πετρελαίου ότι η προσφορά αργού ξεπερνά την παγκόσμια ζήτηση - μια θέση που θα μείωνε τη μόχλευση της με τα πετρελαιοκαταναλωτικά έθνη που εξακολουθούν να αγοράζουν το πετρέλαιό της αλλά με μεγάλες εκπτώσεις, δήλωσαν οι άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Αν και η Ρωσία έχει επωφεληθεί από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η Μόσχα ανησυχεί περισσότερο για τη διατήρηση της επιρροής της στις διαπραγματεύσεις με τους Ασιάτες αγοραστές που αγόρασαν το αργό της, αφού οι Ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ άρχισαν να την αποφεύγουν φέτος.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, οι αντιρρήσεις της Ρωσίας για τη μείωση της παραγωγής του OPEC+ έγιναν σαφείς την περασμένη εβδομάδα σε μια εσωτερική συνεδρίαση, όπου το βασικό σενάριο της ομάδας έδειξε ότι οι παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου θα είναι περίπου 900.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα πάνω από τη ζήτηση φέτος και του χρόνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.