ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Το μπρεντ θα… φλερτάρει ξανά με τα $100/βαρέλι

17:01 - 27 Σεπ 2022 | Εμπορεύματα
JP Morgan: Το μπρεντ θα… φλερτάρει ξανά με τα $100/βαρέλι
Μπορεί οι τιμές του πετρελαίου να έχουν παρουσιάσει αποκλιμάκωση το τελευταίο διάστημα, αλλά ενόψει του χειμώνα η JP Morgan… προειδοποιεί για νέες αυξήσεις.

Όπως σημειώνει, μπορεί η τιμή του μπρεντ να έπεσε πάνω από 20% μέσα σε μόλις δύο μήνες, ωστόσο η ίδια διατηρεί τις μακροχρόνιες προβλέψεις της για την τιμή του στα 101 δολάρια το βαρέλι το 4ο τρίμηνο του 2022 και 98 δολάρια το βαρέλι το 2023.

Οι τιμές του μπρεντ θα επανεξετάσουν το όριο των 100 δολαρίων το βαρέλι το 4ο τρίμηνο του 2022, καθώς, όπως επισημαίνει, η αστάθεια επιστρέφει στην αγορά.

Οι λόγοι που εντοπίζει είναι κυρίως τέσσερις:

1) Τα στοιχεία συνεχίζουν να δείχνουν ότι τα πλεονάσματα που παρατηρούνται το καλοκαίρι θα μετατραπούν σε ελλείμματα, ξεκινώντας από τον Οκτώβριο. Η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα, και σχεδόν το μισό της αύξησης αυτής θα προκύψει από την αλλαγή από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο.

2) Η απελευθέρωση πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ (SPR) αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, αλλά οι παραδόσεις θα μπορούσαν να είναι λιγότερες, με την τελευταία παρτίδα περιορισμένη, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να ακυρωθεί τελείως.

3) Σύμφωνα με την εκτίμηση της JP Morgan, δεν φαντάζει πιθανή μια συμφωνία με το Ιράν για αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας.

4) Οι κυρώσεις στη Ρωσία θα περιορίσουν πιθανότατα τις προμήθειες. Εκτιμούμε επίσης ότι το δολάριο ευθύνεται πιθανότατα για το ήμισυ της πτώσης της τιμής του πετρελαίου τον Αύγουστο. Αν το δολάριο σταθεροποιηθεί, αυτό δεν θα ενισχύσει μόνο τη ζήτηση πετρελαίου σε χώρες που εξαρτώνται από τις εισαγωγές πετρελαίου, αλλά και τις τιμές.

Το απόγευμα της Τρίτης το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 85,61 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας αύξηση 3,15%.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:03 - 27 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.