ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Επιπλέον 10-15 εκατ.βαρέλια πετρελαίου απ’τα στρατηγικά αποθέματα στην αγορά

09:39 - 18 Οκτ 2022 | Εμπορεύματα
ΗΠΑ: Επιπλέον 10-15 εκατ.βαρέλια πετρελαίου απ’τα στρατηγικά αποθέματα στην αγορά
Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να διαθέσει στην αγορά πετρέλαιο από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ (SPR), σε μια προσπάθεια να μειώσει τις τιμές των καυσίμων πριν από τις εκλογές για το Κογκρέσο τον επόμενο μήνα, δήλωσαν στο Reuters τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αναμένεται αυτή την εβδομάδα ως μέρος της απάντησης στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ανέφερε μία από τις πηγές.

Σύμφωνα με τη ρεπόρτερ του Bloomberg Τζένιφερ Τζέικομπς, που επίσης επικαλείται ανώνυμες πηγές, θα διατεθούν άλλα 10-15 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από το απόθεμα έκτακτης ανάγκης της χώρας.

Πρόκειται για την τελευταία δόση από το σχέδιο απελευθέρωσης 180 εκατομμυρίων βαρελιών που ξεκίνησε τον Μάιο.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να σταθμίζει όρια στις εξαγωγές καυσίμων για να διατηρήσει περισσότερη βενζίνη και ντίζελ στις ΗΠΑ, λένε πηγές.

Το Υπουργείο Ενέργειας θα δημοσιοποιήσει επίσης περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την αναπλήρωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, αντανακλώντας την επιθυμία του Λευκού Οίκου να καταπολεμήσει τις αυξανόμενες τιμές της αντλίας, υποστηρίζοντας παράλληλα τις εγχώριες εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.