ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Έξι πλοία με σιτηρά αναχώρησαν από λιμάνια της Ουκρανίας

12:58 - 03 Νοε 2022 | Εμπορεύματα
Τουρκία: Έξι πλοία με σιτηρά αναχώρησαν από λιμάνια της Ουκρανίας
Έξι πλοία με σιτηρά αναχώρησαν από τα λιμάνια της Ουκρανίας την Πέμπτη (3/11), μια ημέρα αφότου η Ρωσία προσχώρησε εκ νέου στη συμφωνία για να επιτρέψει τις εξαγωγές μέσω της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Μετά την επανέναρξη της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά, έξι πλοία εγκατέλειψαν τα ουκρανικά λιμάνια», γνωστοποίησε, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Μόσχα είχε δηλώσει το Σάββατο ότι αποχωρεί προσωρινά από τη συμφωνία για τα σιτηρά, κατηγορώντας την Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί έναν ασφαλή ναυτιλιακό διάδρομο που δημιουργήθηκε βάσει της συμφωνίας για να εξαπολύσει επίθεση με drone στον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη - που μεσολάβησαν στη συμφωνία του Ιουλίου - επιδόθηκαν σε έντονη διπλωματία για να σώσουν τη συμφωνία που αποσκοπούσε στην ανακούφιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης που προκλήθηκε από τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Τετάρτη ότι έλαβε επαρκείς εγγυήσεις από το Κίεβο ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τον θαλάσσιο διάδρομο για να πραγματοποιήσει επιθέσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.