ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Trafigura: Η Ευρώπη θα αποφύγει την κρίση φυσικού αερίου

11:31 - 23 Νοε 2022 | Εμπορεύματα
Trafigura: Η Ευρώπη θα αποφύγει την κρίση φυσικού αερίου
Ένας από τους μεγαλύτερους traders εμπορευμάτων στον πλανήτη, η Trafigura, υποστηρίζει ότι οι συνθήκες που επικρατούν σε ολόκληρη την Ευρώπη δίνουν ελπίδες ότι μπορεί να αποφευχθεί μια μεγάλη κρίση με ελλείψεις φυσικού αερίου όχι μόνο τον φετινό, αλλά και τον επόμενο χειμώνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο CEO της Trafigura, Τζέρεμι Γουάιρ, εκτιμά ότι «τα  2/3 των αποθεμάτων φυσικού αερίου της Ευρώπης θα εξαντληθούν τον χειμώνα, εάν υπάρξουν νορμάλ καιρικές συνθήκες και οι ρωσικές ροές συνεχιστούν μέσω της Ουκρανίας».

«Αυτό σημαίνει ότι η Γηραιά Ήπειρος θα επιβιώσει την επερχόμενη χειμερινή περίοδο, ενώ εάν επανατροφοδοτήσει γρήγορα τις αποθήκες και τις δεξαμενές της θα γλυτώσει μία κρίση και το επόμενο έτος», τόνισε.

«Εάν ισχύει αυτό, μπορεί να μην έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα τον επόμενο χειμώνα, κάτι που ήταν στην πραγματικότητα η μεγάλη μας ανησυχία» υπογράμμισε ο CEO της εταιρίας μιλώντας στη Σιγκαπούρη την Τετάρτη. «Νομίζω ότι ένα σημαντικό πρόβλημα έχει μετριαστεί» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o ήπιος καιρός σε ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ευρώπη από τον Οκτώβριο είχε ως αποτέλεσμα την απότομη πτώση των τιμών του φυσικού αερίου από επίπεδα ρεκόρ το καλοκαίρι.

Η Ευρώπη έχει επίσης επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την αναπλήρωση αποθεμάτων και την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου, το οποίο μεταφέρεται μέσω πλοίων και όχι μέσω αγωγών. «Έχουμε πολύ σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ανησυχούσαμε πολύ για τις τιμές της ενέργειας και αυτή η ανησυχία μειώθηκε», σημείωσε ο Γουέιρ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.