ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισημερινός: Σημαντική μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου λόγω… κεραυνού

10:07 - 13 Δεκ 2022 | Εμπορεύματα
Ισημερινός: Σημαντική μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου λόγω… κεραυνού
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Ισημερινού Petroecuador δήλωσε τη Δευτέρα (12/12) ότι οι ζημιές που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες σε μια γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος επηρέασαν περισσότερα από 700 πηγάδια στα πιο παραγωγικά τετράγωνά της στην περιοχή του Αμαζονίου της χώρας, επηρεάζοντας περαιτέρω την παραγωγή αργού.

Σε ανακοίνωσή της, η Petroecuador δεν εκτίμησε τον αντίκτυπο του περιστατικού της Κυριακής στα επίπεδα παραγωγής της, αλλά είπε ότι εργάζεται για να ομαλοποιήσει την παραγωγή τις επόμενες ημέρες αφού η προκύπτουσα διακοπή ρεύματος επηρέασε 728 από τα πηγάδια της.

Η διακοπή ρεύματος λόγω κεραυνού έπληξε σχεδόν τα μισά πηγάδια που λειτουργεί η εταιρεία σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας και μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων του Ισημερινού ανέφερε σε ξεχωριστή έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα ότι η ημερήσια παραγωγή αργού του Petroecuador μειώθηκε κατά περίπου 56.000 βαρέλια την Κυριακή. Πρόσθεσε ότι η παραγωγή το Σάββατο, πριν από το περιστατικό, είχε φτάσει περίπου τα 385.000 βαρέλια την ημέρα (bpd).

Η Petroecuador είπε ότι τα πηγάδια που επλήγησαν από τη διακοπή ρεύματος βρίσκονται στα πιο παραγωγικά κοιτάσματα πετρελαίου της, συμπεριλαμβανομένων των Sacha, Shushufindi, Auca, Indillana, Libertador, Palo Azul και Lago Agrio.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανέφερε παρόμοια διακοπή ρεύματος στο μπλοκ ITT της, όπου εξάγει σχεδόν 52.000 bpd. Οι αποκλεισμοί δρόμων από διαδηλωτές από αυτόχθονες κοινότητες έχουν επίσης περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου της.

Ο Πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο ανέλαβε καθήκοντα πέρυσι δεσμευόμενος να αυξήσει την παραγωγή αργού στο 1 εκατομμύριο bpd, αλλά έκτοτε μείωσε τον στόχο στα 600.000 bpd μέχρι το τέλος της θητείας του το 2025.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.