ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό εξαμήνου ο χρυσός- Προβλέπεται ρεκόρ το 2023 Κύριο

15:35 - 03 Ιαν 2023 | Εμπορεύματα
Σε υψηλό εξαμήνου ο χρυσός- Προβλέπεται ρεκόρ το 2023
Υψηλό εξαμήνου κατέγραψε την Τρίτη (03/01/2023) η τιμή του χρυσού, μπαίνοντας με το «δεξί» στην πρώτη μέρα συνεδριάσεων του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, τα συμβόλαια χρυσού παράδοσης Φεβρουαρίου, έφτασαν να κερδίζουν άνω του 0,6% το μεσημέρι της Τρίτης φτάνοντας τα 1.839,40 δολάρια την ουγγιά.

Υπενθυμίζεται ότι το πολύτιμο μέταλλο είχε υποστεί πιέσεις από τον Νοέμβριο του 2022, εν μέσω ανησυχιών για μια επικείμενη ύφεση.

«Σε γενικές γραμμές, το 2023 αναζητούμε ένα φιλικό έτος προς τις τιμές, υποστηριζόμενο από την ύφεση και τους κινδύνους αποτίμησης του χρηματιστηρίου — μια ενδεχόμενη κορύφωση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας σε συνδυασμό με την προοπτική ασθενέστερου δολαρίο», δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «από-δολαριοποίηση στην οποία βλέπουμε να προχωρούν αρκετές κεντρικές τράπεζες το 2022 (όταν σημειώθηκε ρεκόρ στις αγορές χρυσού) φαίνεται πως θα συνεχιστεί, παρέχοντας υποστήριξε στις αγορές».

Νέο υψηλό για το 2023; 

Οι προοπτικές των παγκόσμιων αγορών θα καθοριστούν και το νέο έτος από τη νομισματική πολιτική, καθώς οι κεντρικές τράπεζες χαλαρώνουν τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων .

Ο Έρικ Στραντ της AuAg ESG υποστήριξε τον Δεκέμβριο πως αναμένει μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών το 2023 και σε αυτό το πλαίσιο είχε δηλώσει πως αναμένει τον χρυσό να φτάσει σε νέα ιστορικά υψηλά, στα 2.100 δολάρια ανά ουγγιά ή σε άνοδο 20% για το τρέχον έτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.