ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eni: Ανακοίνωσε «σημαντική» ανακάλυψη υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Αίγυπτο Κύριο

19:39 - 15 Ιαν 2023 | Εμπορεύματα
Eni: Ανακοίνωσε «σημαντική» ανακάλυψη υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Αίγυπτο
Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Eni ανακοίνωσε την Κυριακή (15/1) ότι έκανε μια νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου σε αιγυπτιακό υπεράκτιο κοίτασμα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Eni, που ελέγχεται από το κράτος, αναζητά νέες πηγές φυσικού αερίου καθώς στοχεύει να αντικαταστήσει πλήρως τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία έως το 2025 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η νέα «σημαντική», όπως σημειώνεται, ανακάλυψη βρίσκεται στην εξερευνητική περιοχή Nargis-1, έκτασης 1.800 τετραγωνικών μέτρων, και «μπορεί να αναπτυχθεί αξιοποιώντας την εγγύτητα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Eni», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Η Chevron  και η θυγατρική της Eni, IEOC Production BV, κατέχουν από ένα ποσοστό 45% στην παραχώρηση, ενώ η Tharwa Petroleum Company SAE κατέχει ένα ποσοστό 10%, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Η κρατική EGAS της Αιγύπτου είπε ότι η ποσότητα των αποθεμάτων στην περιοχή αξιολογείται και ότι θα συνεργαστεί με τη Chevron και τους άλλους εταίρους για να ξεκινήσει η παραγωγή το συντομότερο δυνατό.

Η θέση της Αιγύπτου ως παραγωγού φυσικού αερίου ενισχύθηκε από την ανακάλυψη του γιγαντιαίου κοιτάσματος Zohr στην Ανατολική Μεσόγειο από την Eni το 2015, αν και ξεκίνησε επίσης να εισάγει φυσικό αέριο από το Ισραήλ εν μέσω αυξανόμενης εγχώριας ζήτησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:55 - 15 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.