ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιείται εν μέσω αντικρουόμενων ειδήσεων το πετρέλαιο-«Βουτιά» το φυσικό αέριο

14:30 - 01 Ιουν 2023 | Εμπορεύματα
Σταθεροποιείται εν μέσω αντικρουόμενων ειδήσεων το πετρέλαιο-«Βουτιά» το φυσικό αέριο
Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη (1/6), καθώς η πιθανή παύση των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ και η ψήφιση της κρίσιμης συμφωνίας για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους αντισταθμίζονται από την αναφορά για την αύξηση των αποθεμάτων στον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη εκτίμησαν ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο αυτόν τον μήνα και η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νομοσχέδιο που αναστέλλει το ανώτατο όριο χρέους της κυβέρνησης, αυξάνοντας την πιθανότητα αποτροπής μιας καταστροφικής χρεοκοπίας.

Τόσο το αμερικανικό αργό, όσο και το μπρεντ, κατέγραψαν πτώση την Τρίτη και την Τετάρτη.

«Οι αγορές πετρελαίου κατέγραψαν sell off τις τελευταίες δύο ημέρες διαπραγμάτευσης», δήλωσε η αναλύτρια της CMC Markets, Τίνα Τενγκ. «Το συναίσθημα ανέκαμψε εν μέσω της ψήφισης του νομοσχεδίου για το χρέος στη Βουλή και του σήματος παύσης της αύξησης των επιτοκίων της Fed», πρόσθεσε.

Οι μικτές ενδείξεις ζήτησης από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, έχουν ωστόσο επιβαρύνει την αγορά, όπως και τα στοιχεία του κλάδου που δείχνουν αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

«Η τρέχουσα διάθεση είναι απαισιόδοξη», δήλωσε ο Ταμάς Βάργκα της χρηματιστηριακής εταιρείας πετρελαίου PVM. «Οι επενδυτές ήταν ρεαλιστές και απέφευγαν τον κίνδυνο τον τελευταίο καιρό», συμπλήρωσε.

Πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API) την Τετάρτη ανέφεραν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 5,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η συνάντηση της 4ης Ιουνίου της ομάδας παραγωγών του ΟΠΕΚ+, μετά από ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με το εάν είναι πιθανές περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,51% στα 67,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,48% στα 72,25 δολάρια το βαρέλι.

«Κατρακυλά» το φυσικό αέριο

Ισχυρά πτωτικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς διολισθαίνουν 9,504% στα 24,300 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,11% στα 1.984,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,05% στα 23,593 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 2,10% στα 3,7135 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,19% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0709 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται 0,27% στο 1,2475 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί 0,08% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8585 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.