ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Iσραηλινοί δείχνουν το δρόμο στην επιχειρηματικότητα - Η περίπτωση της Intucell

16:44 - 24 Ιαν 2013 | Επιχειρήσεις
Μοντέλο για το πώς στηρίζει την εκκίνηση νέων επιχειρήσεων μπορεί να αποτελέσει το Ισραήλ για την Ελλάδα, όπου ειδικά σε θέματα τεχνολογιών αιχμής η χώρα μας έχει να επιδείξει σημαντικά μυαλά.

Εφαρμόζοντας μια ουσιαστική πολιτική στήριξης της έρευνας, αξιοποίσης των Venture Capitals και σύνδεσής της κάθε ιδέας με την επιχειρηματικότητα το Ισραήλ έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα. Πιο πρόσφατο το παράδειγμα της Intucell, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ασύρματων τεχνολογιών. Ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Cisco, έναντι 475 εκατ. δολαρίων προχώρησε στην εξαγορά της ισραηλινής startup που "μετράει" μόνο τέσσερα χρόνια ζωής.
Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους Ράντι Γουέλλινγκσταϊν και τον Ίντο Σουσάν, ενώ η τεχνολογία της επιτρέπει σε πύργους κινητής τηλεφωνίας να "επικοινωνούν" μεταξύ τους αποτρέποντας το "πέσιμο" των κλήσεων, ακόμα και σε περιοχές με πολλά εκατομμύρια ανθρώπων.
Όπως μεταδίδει το Business Insider, η startup έφθασε να εξαγοράζεται από μία εταιρεία-κολοσσό έχοντας πολύ μικρή χρηματοδότηση τα προηγούμενα χρόνια, καθώς μόλις το 2011 κατάφερε να αποσπάσει 6 εκατ. δολάρια από την Besseme Venture Partners. Την εταιρεία, πάντως, είχε "ανακαλύψει" πρώτη η αμερικανική AT&T, η οποία είχε συνεργαστεί μαζί της αμέσως μετά την χρηματοδότησή της.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:10 - 24 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.