ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε συχνή αλλαγή μπαταριών στα Boeing 787 είχαν υποχρεωθεί οι εταιρείες ANA και JAL

10:50 - 30 Ιαν 2013 | Επιχειρήσεις
Το πρόβλημα με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου στα αεροσκάφη της Boeing τύπου 787 Dreamliner ανέδειξαν οι ιαπωνικές αεροπορικές εταιρείες.

Οι αεροπορικές εταιρείες All Nippon Airways (ANA) και Japan Airlines (JAL) ανακοίνωσαν σήμερα πως είχε χρειαστεί να αλλάξουν πολλές μπαταρίες ιόντων λιθίου σε Boeing 787 Dreamliner πριν από το επεισόδιο που υποχρέωσε ένα από τα αεροσκάφη της ANA να προσγειωθεί επειγόντως και προκάλεσε την αναστολή όλων των πτήσεων από αεροσκάφη αυτού του τύπου.dreamliner787

Η ANA ανακοίνωσε πως προχώρησε συνολικά σε 10 αλλαγές στα 17 Boeing 787 του στόλου της εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων και η JAL σε "πολλές", χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό, και αυτό μέσα σε μερικούς μήνες, ενώ η φυσιολογική διάρκεια ζωής τέτοιων μπαταριών είναι δύο χρόνια.

Στις 16 Ιανουαρίου, ένας από τους συσσωρευτές ιόντων λιθίου ενός Dreamliner της ANA υπερθερμάνθηκε και άρχισε να αναδύεται απ' αυτόν μια ισχυρή οσμή για λόγο που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Έχασε τον υγρό ηλεκτρολύτη που περιείχε, μαύρισε και παραμορφώθηκε εξαιτίας μιας αφύσικα υψηλής θερμοκρασίας.

Η βλάβη αυτή προκάλεσε τρεις συναγερμούς στο κόκπιτ του αεροπλάνου, το οποίο υποχρεώθηκε να προσγειωθεί επειγόντως στο Τακαμάτσου (νότια Ιαπωνία). Η ANA είχα ανακοινώσει αργότερα πως η μπαταρία του εν λόγω αεροπλάνου είχε αλλάξει τον Οκτώβριο επειδή η αρχική είχε πάψει να λειτουργεί.

Ένα άλλο επεισόδιο υπερθέρμανσης με αρχή εκδήλωσης πυρκαγιάς είχε σημειωθεί μια εβδομάδα νωρίτερα σε αεροπλάνο της JAL μετά την προσγείωσή του στη Βοστώνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.