ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: «Μπούκαρε» στα γραφεία της Monte dei Paschi το Ιταλικό ΣΔΟΕ

19:30 - 05 Μαρ 2013 | Επιχειρήσεις
Εφόδους στα γραφεία της Monte dei Paschi di Siena Bank πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας, μετά από υποψίες για διενέργεια συναλλαγών με βάση την εσωτερική πληροφόρηση (insider trading).

Όπως διευκρίνισε η αστυνομία, η έρευνα διατάχθηκε μετά από διαρροές στον Τύπο ότι στη συνεδρίαση του δ.σ. της Monte dei Paschi την περασμένη εβδομάδα, αποφασίστηκε η διεκδίκηση αποζημιώσεων από δύο πρώην στελέχη της και τις επενδυτικές τράπεζες Nomura και Deutsche Bank για ζημιές από παράγωγα προϊόντα.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο Μιλάνο, το Τορίνο και το Λέτσε και αφορούσαν δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, τα οποία δεν βρίσκονταν υπό διερεύνηση.

 

Η ιταλική αστυνομία προχώρησε, επίσης, στην κατάσχεση κεφαλαίων ύψους 6 εκατ. ευρώ που ανήκαν στον πρώην οικονομικό διευθυντή της Monte dei Paschi, Τζαν Λούκα Μπαλντασάρι, και σε τρία ακόμη άτομα που θεωρούνται ύποπτα για εγκληματική συνωμοσία με στόχο την απάτη.

 

Η τράπεζα βρέθηκε στο στόχαστρο των ιταλικών αρχών επειδή απέκρυψε μέρος των ζημιών της προτού προσφύγει στο κράτος για διάσωση. Έχουν ασκηθεί διώξεις στα διευθυντικά της στελέχη με την κατηγορία της παραπλάνησης των αρχών, της χειραγώγησης των αγορών και της δήλωσης ψευδών οικονομικών στοιχείων αναφορικά με την εξαγορά της Banca Antonveneta SpA.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:45 - 05 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.