ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Turkish Airlines: Επιδιώκει αλλαγή της διμερούς αεροπορικής συμφωνίας και πτήσεις για Κρήτη

10:59 - 07 Μαρ 2013 | Επιχειρήσεις
Την τροποποίηση της διμερούς συμφωνίας αεροπορικής εξυπηρέτησης Ελλάδας - Τουρκίας και πρόσβαση στην Κρήτη, που το 2012 αποτέλεσε τον πρώτο προορισμό για ξένους στην Ελλάδα, ζητεί η Turkish Airlines.

Αυτά σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines κ. Τεμέλ Κοτίλ κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους από την Ελλάδα, καλεσμένους από της εταιρίας, προκειμένου, όπως είπε, να αυξηθούν τόσο οι συχνότητες όσο και οι προορισμοί των τουρκικών αερογραμμών στη χώρα μας.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε τουλάχιστον έξι πτήσεις την ημέρα μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης, είτε από μόνοι μας είτε σε συνεργασία με άλλες εταιρείες. Είναι μεγάλη ανάγκη να γίνει αυτό» σημείωσε ο κ. Κοτίλ. «Έτσι, θα πέσουν οι τιμές, θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και πιο φτηνές πτήσεις» τόνισε.

Ο διευθύνων σύμβουλος των τουρκικών αερογραμμών σημείωσε ότι επιδίωξη της εταιρείας είναι να ξεκινήσει και πτήσεις προς την Κρήτη, όμως και γι' αυτό θα χρειαστεί αλλαγή της διμερούς συμφωνίας. «Από άποψη πολιτισμού, οικονομίας και εμπορίου οι χώρες μας είναι στενά συνδεδεμένες. Μας ενδιαφέρει να είμαστε οι διαμεταφορείς του πολιτισμού και του οικονομικού πλούτου» υπογράμμισε ο κ. Κοτίλ.

Ωστόσο για να καταστεί δυνατό αυτό, η συμφωνία που διέπει τις αερομεταφορές μεταξύ των δύο πλευρών θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία εκτελεί έξι δρομολόγια μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Μόσχας την ημέρα, χαρακτηρίζοντας την ελληνική πρωτεύουσα εξίσου σημαντική με τη ρωσική.

 

Συνεργασία Turkish Airlines - Aegean Airlines μέσω της Star Alliance

Παράλληλα σημείωσε ότι η Turkish Airlines συνεργάζεται με την Aegean Airlines μέσω της Star Alliance, πρόσθεσε ότι προσβλέπει σε μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών και υπογράμμισε: «Θέλουμε να μεγαλώσει το δίκτυο της Aegean και θα τη βοηθήσουμε».

Επίσης, ο κ. Κοτίλ εξήρε την υπογραφή του διμερούς πρωτοκόλλου για τον Τουρισμό, σημειώνοντας ότι ανοίγει μία νέα περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μάλιστα τόνισε ότι επιθυμία της εταιρείας είναι να φέρει τουρισμό στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι οι Turkish Airlines επιδιώκουν να πωλήσουν στις μακρινές αγορές κοινά τουριστικά πακέτα Ελλάδας - Τουρκίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.