ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Λαϊκή Τράπεζα διαψεύδει τα σενάρια «κλεισίματος»

13:07 - 21 Μαρ 2013 | Επιχειρήσεις
Οι πληροφορίες για το Plan B της κυπριακής κυβέρνησης κάνουν λόγο για διαχωρισμό της τράπεζας σε "καλή" και "κακή" και αναδιάρθρωση της δεύτερης.

Διαψεύδει έγκυρη πηγή της Λαϊκής Τράπεζας τις φήμες περί κλεισίματος της τράπεζας. Επίσης, η ίδια πηγή δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η laiki970 200313τράπεζα κατέθεσε στο υπουργείο Οικονομικών σχέδιο άμεσης ανακεφαλαιοποίησης για να συνεχίσει να θεωρείται φερέγγυα, ώστε να δικαιούται έκτακτη ρευστότητα.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου έλαβε την απόφαση να συνεχιστεί η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας. Ανώτατος παράγοντας της Επιτροπής μιλώντας στο protothema.gr διαψεύδει ότι έχει ληφθεί απόφαση για λουκέτο στη Λαϊκή Τράπεζα.

Μετά τις φήμες πάντως για κλείσιμο της Λαϊκής, έχουν σχηματιστεί ουρές έξω από τα υποκαταστήματα της τράπεζας. Όσοι προλαβαίνουν κάνουν αναλήψεις χρημάτων με όριο τα 500 ευρώ ημερησίως ανά άτομο.

Ο χρόνος πάντως πιέζει αφόρητα καθώς την ερχόμενη Τρίτη θα πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες. Όμως, είναι σαφές ότι μία απόφαση για την επαναλειτουργία των τραπεζών χωρίς να υπάρχει τελική συμφωνία για τη διάσωση της χώρας, θα ήταν καταστροφική. Η έξοδος των καταθέσεων εκτιμάται ότι θα οδηγούσε στην κατάρρευση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος μέσα σε λίγες ώρες, αν όχι λεπτά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.