ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ της φορολόγησης των καταθέσεων η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου

12:38 - 22 Μαρ 2013 | Επιχειρήσεις
Μερική μεταστροφή του κλίματος στη Λευκωσία για τις αποφάσεις του Eurogroup.

Ελκυστική αρχίζει να εμφανίζεται η αρχική πρόταση του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, την ώρα που εκαντοντάδες πολίτες, κυρίως εργαζόμενοι στη Λαϊκή Τράπεζα, συγκεντρώνονται στη Βουλή, όπου αναμένεται να συζητηθούν τα νομοσχέδια στο πλαίσιο του Plan B της Λευκωσίας.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του πρώτου εκτελεστικού διευθυντή της Λαϊκής Τράπεζας, ο οποίος εκτίμησε ότι η αρχική πρόταση του Eurogroup «ήταν καλύτερη από αυτό που γίνεται σήμερα».

Ο Τάκης Φειδία χαρακτήρισε «εντελώς άδικη» την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, με την απόφαση εξυγίανσης της Τράπεζας.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κύριος Φειδία ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε λόγω της εθελοντικής συμμετοχής της Κύπρου στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Τώρα, είπε, «πληρώνουν η Κύπρος, οι πολίτες της και οι εργαζόμενοι».

Για το πρόγραμμα εξυγίανσης της Λαϊκής, είπε ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, ενώ πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, όπως το θέμα των ταμείων προνοίας, που είναι κατατεθειμένα στην τράπεζα, τα περιουσιακά της στοιχεία στην Ελλάδα και τα δάνεια.

Ο κ. Φειδία ανέφερε ότι η διοίκηση της τράπεζας δεν είχε ενημερωθεί από την Κεντρική Τράπεζα για την εξέλιξη αυτή. Το πληροφορηθήκαμε, είπε, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όταν έκανε χθες βράδυ τη δήλωση ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

Σημείωσε ακόμα ότι, την προηγουμένη της ανακοίνωσης, η διοίκηση της τράπεζας συζητούσε στην Κεντρική Τράπεζα τρόπους, με τους οποίους θα άνοιγαν την Τρίτη οι τράπεζες.

Εξέφρασε επίσης οργή και αγανάκτηση από τη στάση της Ευρωζώνης. Οι λύσεις που μας προτείνουν, προσέθεσε, δεν είναι ευρωπαϊκές και δεν μπορούν να μας φέρνουν ενώπιον τέτοιων διλημμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:59 - 22 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.