ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Κατηγορίες για φοροδιαφυγή στον πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου

18:35 - 30 Ιουλ 2013 | Επιχειρήσεις
Γερμανία: Κατηγορίες για φοροδιαφυγή στον πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου
Η εισαγγελία του Μονάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγγέλθηκαν στον πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, κατηγορίες για φοροδιαφυγή, που σχετίζονται με τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελβετία.

Η εισαγγελία επισημαίνει ότι το τμήμα του δικαστηρίου του Μονάχου που ασχολείται με οικονομικά εγκλήματα θα πρέπει πλέον να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί τις κατηγορίες και θα διεξάγει δίκη για την υπόθεση.

 

Η υπόθεση βγήκε στο φως της δημοσιότητας από δημοσίευμα του περιοδικού "Focus", το οποίο αποκάλυπτε ότι ο Χένες είχε αποκρύψει καταθέσεις που διέθετε στην Ελβετία, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή φόρων στη Γερμανία.

 

Ο ίδιος ο 61χρονος είχε πληροφορήσει από τον περασμένο Ιανουάριο τις γερμανικές αρχές για την ύπαρξη του συγκεκριμένου λογαριασμού, «ποντάροντας» σε μία διακρατική συμφωνία Γερμανίας-Ελβετίας, που θα του επέτρεπε να «καθαρίσει» με ένα πρόστιμο.

 

Η συμφωνία αυτή όμως δεν ολοκληρώθηκε, λόγω εσωτερικών αντιδράσεων στη Γερμανία, ενώ οι αρχές της χώρας ερευνούσαν από τότε την υπόθεση. Ο Χένες υπήρξε ποδοσφαιριστής και γενικός διευθυντής της Μπάγερν, της οποίας έγινε πρόεδρος το 2009.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.