ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα διαμάχη Boeing - Airbus για κρατικά δάνεια

12:56 - 18 Ιουν 2015 | Επιχειρήσεις
Νέα διαμάχη Boeing - Airbus για κρατικά δάνεια
Νέα σελίδα γράφεται στη μακροχρόνια διαμάχη ανάμεσα στην αμερικανική Boeing και την ευρωπαϊκή αεροναυπηγική Airbus, έπειτα από δημοσιεύματα που αναφέρουν του Reuters και της βρετανικής εφημερίδας Sunday Times, σύμφωνα με οποία η Airbus έχει προσεγγίσει ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ζητώντας δάνεια.

Πρόθεση της εταιρείας φαίνεται οτι είναι να χρηματοδοτήσει την αναβάθμισή της και την κατασκευή μιας νέας εκδοχή του τζάμπο Α380.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Boeing, Ρέι Κόνερ, τόνισε πως αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, «θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα», καθώς αυτό θα συνιστά παραβίαση των κανόνων του ΠΟΕ.

Από την πλευρά της, η Airbus απέφυγε να σχολιάσει και αρκέστηκε να δηλώσει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τα σχέδιά της για το Α380. Η κατασκευή του Α380 έχει κοστίσει τουλάχιστον 15 δισ. και έχει τις προδιαγραφές να μεταφέρει 853 επιβάτες.

Στα πλαίσια του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο εταιρειών, η μια έχει κατηγορήσει επανειλημμένως την άλλη ότι επωφελείται από κρατικές ενισχύσεις.

Συγκεκριμένα, η Airbus κατηγορεί επίμονα την Boeing ότι επωφελείται από φοροαπαλλαγές πολλών δισ. δολαρίων στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.