ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Amazon και eBay: Ελέγχονται για φοροδιαφυγή

17:09 - 07 Νοε 2015 | Επιχειρήσεις
Amazon και eBay: Ελέγχονται για φοροδιαφυγή
Σύμφωνα με το BBC, οι εταιρείες Amazon και eBay ενδέχεται να πληρώσουν δισεκατομμύρια σε λίρες για ΦΠΑ που δεν έχει καταβληθεί, για τις δραστηριότητές τους στη βρετανική αγορά.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά τους λιανεμπόρους με τους οποίους συνεργάζονται οι Amazon και eBay, και οι οποίοι φέρεται να μην έχουν καταβάλει τον ΦΠΑ που τους αναλογεί. Αν λοιπόν οι δύο εταιρείες-κολοσσοί δεν ερευνήσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα πρέπει οι ίδιες να καταβάλουν τον μη καταβληθέντα φόρο. Από την πλευρά τους οι δύο εταιρείες απάντησαν πως οι λιανέμποροι γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τον νόμο.

Το BBC συνεχίζει παραθέτοντας τις δηλώσεις πανεπιστημιακών με ειδίκευση στη φορολογική νομοθεσία, σύμφωνα με τους οποίους: "Αν ισχύουν τα υπάρχοντα στοιχεία, τότε πρόκειται για απάτη δισεκατομμυρίων λιρών. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, Amazon, eBay και οι λιανέμποροί τους θα φέρουν ευθύνη αν οι οικονομικές υπηρεσίες τούς προσάψουν κατηγορίες. Αν ήταν γνώστες της φοροαποφυγής, τότε φέρουν ευθύνη", επισημαίνεται.

Θέμα ανταγωνισμού

Το συγκεκριμένο θέμα της μη καταβολής ΦΠΑ μπορεί να προκαλέσει αθέμιτο ανταγωνισμό σε άλλους διαδικτυακούς εμπόρους. Το BBC αναφέρει την περίπτωση της εταιρείας Safield Distribution, στελέχη της οποίας δηλώνουν ότι τέτοιες πρακτικές προκαλούν μείωση των πωλήσεων.
Πάντως, τόσο οι βρετανικές οικονομικές υπηρεσίες όσο και μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με τη φορολογική δικαιοσύνη επισημαίνουν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία τους το φαινόμενο της μη καταβολής φόρων.. καλά κρατεί στη Μεγάλη Βρετανία.
Το BBC επισημαίνει πως οι μεν φορολογικές υπηρεσίες ζητούν περισσότερες εξουσίες για να ελέγχουν εταιρείες για περιπτώσεις μη καταβολής ΦΠΑ, ενώ οι εταιρείες από την άλλη δηλώνουν αναρμόδιες να εντοπίσουν τη φοροδιαφυγή...

Τελευταία τροποποίηση στις 17:07 - 07 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.