ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κούρεμα" 2 δισ. ευρώ στους ομολογιούχους της Banco Espirito Santo

23:43 - 30 Δεκ 2015 | Επιχειρήσεις
"Κούρεμα" 2 δισ. ευρώ στους ομολογιούχους της Banco Espirito Santo
"Κούρεμα" ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου στους ομολογιούχους υψηλής διασφάλισης (senior bondholders) της Novo Banco θα επιβάλει η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Novo Banco είναι η "καλή" τράπεζα που προέκυψε από την εκκαθάριση της πορτογαλικής Banco Espirito Santo.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης η κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας αποφάσισε την μεταφορά μερικών ομολόγων της Novo Banco στην Banco Espirito Santo, την κακή τράπεζα που δημιουργήθηκε μετά την εκκαθάριση και η οποία πρόκειται να ρευστοποιηθεί. Η απόφαση αυτή μεταφράζεται στην ουσία σε απώλειες για τους ομολογιούχους κατόχους των εν λόγω τίτλων.

«Αυτό το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο για να διασφαλιστεί πως τις ζημιές της Banco Espirito Santo θα τις υποστούν πρωτίστως οι μέτοχοι και πιστωτές της τράπεζας και όχι το χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι φορολογούμενοι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Πορτογαλίας.

Σημειώνεται ότι τα ομόλογα και οι καταθέσεις είχαν γλιτώσει αρχικά τις απώλειες καθώς μεταφέρθηκαν στην καλή τράπεζα μετά την διάσπαση της BAS στον Αύγουστο του 2014.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.