ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμπόδιο στα σχέδια της HSBC η επιβράδυνση της Κίνας

20:26 - 18 Ιαν 2016 | Επιχειρήσεις
Εμπόδιο στα σχέδια της HSBC η επιβράδυνση της Κίνας
Εμπόδιο στα σχέδια της HSBC για την ασιατική αγορά στέκεται η επιβράδυνση της Κίνας, εκτιμά η Moody's, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Wall Street Journal.

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική τράπεζα τον Ιούνιο ανακοίνωσε ότι θα «κάνει στροφή στην Ασία», επενδύοντας κεφάλαια που έχουν αντληθεί από την πώληση άλλων δραστηριοτήτων στον κόσμο, στην οικονομική ζώνη του Pearl River Delta και σε άλλες ασιατικές επιχειρήσεις.

 

Ωστόσο, τώρα, αυτή η στρατηγική "πέφτει" πάνω στην επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι επιδιωκόμενες αποδόσεις, σύμφωνα με τα όσα εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης.

 

Η προειδοποίηση έρχεται πριν τα ετήσια αποτελέσματα της τράπεζας, τα οποία αναμένονται στις 22 Φεβρουαρίου. Οι αναλυτές αναμένουν να δουν το πώς οι διακυμάνσεις της κινεζικής αγοράς επηρέασαν τα κέρδη του δ' τριμήνου και αν αυτό θα μεταβάλει τη στρατηγική της τράπεζας. Αναλυτές της Shore Capital εκτίμησαν πως η συνεχιζόμενη επιβράδυνση της κινέζικης οικονομίας σημαίνει ότι τα έσοδα και τα κέρδη της HSBC κατά πάσα πιθανότητα θα υπολείπονται των προσδοκιών της αγοράς.

 

Η HSBC, η οποία ήδη αντλεί περίπου το 70% των κερδών της από την Ασία, υπερδιπλασίασε το δανειακό χαρτοφυλάκιό της στην περιοχή, στα 373 δισ. δολάρια τον Ιούνιο του 2015 από τα 176 δισ. δολάρια το 2009, ενισχύοντας έτσι τα ετήσια έσοδά της κατά 1 δισ. δολάρια. Ωστόσο, τα κέρδη της στην περιοχή – τα υψηλότερα της τράπεζας διεθνώς – βρίσκονται υπό την πίεση της επιβράδυνσης της οικονομίας της Κίνας και της αστάθειας των αγορών.

 

Ενδεικτικό είναι ότι η μετοχή της τράπεζας έχει σημειώσει από την αρχή του έτους "βουτιά" 10%.

 

Αναλυτές της Moody's εκτιμούν πως «η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ θα συνεχίσει να επιβραδύνεται το προσεχές έτος, με πιθανές παράπλευρες επιπτώσεις στους εμπορικούς εταίρους της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών αγορών που αποτελούν προτεραιότητα της HSBC στην Ασία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.