ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sanofi και Merck τελειώνουν την κοινοπραξία τους

10:13 - 03 Φεβ 2016 | Επιχειρήσεις
Sanofi και Merck τελειώνουν την κοινοπραξία τους
Σύμφωνα με το Bloomberg οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες, Sanofi και Merck, ενδέχεται να τερματίσουν κοινοπραξία που είχαν για δύο δεκαετίες και μέσω της οποίας πουλούσαν εμβόλια στην Ευρώπη, καθώς τα έσοδα από τα προϊόντα της μειώνονται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi, Olivier Brandicourt, αναδιοργανώνει μάλιστα τις δραστηριότητες της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας

 

Ο Brandicourt επαναξιολογεί τη συμμαχία λόγω έλλειψης υποσχόμενων περιουσιακών στοιχείων. Η διάλυση της κοινοπραξίας, από την οποία οι δύο εταιρίες έχουν στην κατοχή τους το 50% έκαστη, μπορεί να αποδειχθεί περίπλοκη με απροσδόκητα προβλήματα, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

 

Η κοινοπραξία Sanofi Pasteur είχε έσοδα περίπου 330 εκατ. δολαρίων τους πρώτους έξι μήνες του περασμένου έτους. Προμηθεύει την Ευρώπη με σχεδόν τα μισά εμβόλια γρίπης που έχει ανάγκη, καθώς και με εμβόλια κατά του έρπητα και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ωστόσο, οι πωλήσεις εμφάνισαν ανάπτυξη μόνο ένα από τα επτά τελευταία τρίμηνα.

 

Ο Brandicourt, ο οποίος ανέλαβε τον Απρίλιο, ανασχηματίζει το χαρτοφυλάκιο της Sanofi έπειτα από δύο καθοριστικές συγχωνεύσεις, προκειμένου να εστιάσει σε αναπτυσσόμενους τομείς όπως ο διαβήτης, οι σπάνιες ασθένειες και οι αναδυόμενες αγορές.

 

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της η Sanofi ανακοίνωσε σήμερα πως σχεδιάζει να περικόψει 600 θέσεις εργασίας στη Γαλλία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Τόνισε πως δε σκοπεύει να κλείσει επιχειρήσεις ή να απολύσει προσωπικό που απασχολείται στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.