ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντά σε συγχώνευση οι ιταλικές Banco Popolare και Banca Popolare di Milano

14:12 - 12 Φεβ 2016 | Επιχειρήσεις
Κοντά σε συγχώνευση οι ιταλικές Banco Popolare και Banca Popolare di Milano
Κοντά σε συμφωνία για συγχώνευση βρίσκονται οι ιταλικές τράπεζες Banco Popolare SC και Banca Popolare di Milano. Η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα οδηγήσει στη δημιουργία του τρίτου μεγαλύτερου πιστωτικού ιδρύματος στην Ιταλία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Banco Popolare SC, Pier Francesco Saviotti, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η συμφωνία συγχώνευσης θα κλείσει σε λιγότερο από μία εβδομάδα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal. 
H Popolare di Milano βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε παράλληλες συζητήσεις για συγχώνευση με την Banco Popolare και με την UBI Banca, μετά την αλλαγή των κανόνων διοίκησης για τις μεγάλες εμπορικές τράπεζες, τις οποίες εισήγαγε η ιταλική κυβέρνηση το 2015, γνωστές ως «popolari», προκειμένου να οδηγήσει τον τραπεζικό κλάδο σε συγχωνεύσεις. 
Οι αλλαγές στον κλάδο λαμβάνουν χώρα σε μια περίοδο που είναι έντονη η ανησυχία για το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, παρά τη συμφωνία με την Κομισιόν για τη διαχείρισή τους, γεγονός που ασκεί έντονες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.
Η μεταρρύθμιση αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν 400 μικρές τράπεζες, πολλές εκ των οποίων διαθέτουν λίγα υποκαταστήματα και εξυπηρετούν μικρές κοινότητες.
Οι τράπεζες έχουν προθεσμία να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες σε ορίζοντα 18 μηνών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.