ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

E.E.: Άνω του 6% η αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων

11:17 - 16 Φεβ 2016 | Επιχειρήσεις
E.E.: Άνω του 6% η αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων
Άλμα άνω του 6% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο, ωστόσο η Νο 1 αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, Volkswagen, δεν κατάφερε να ακολουθήσει τους ρυθμούς του κλάδου κι έχασε μερίδιο αγοράς, καθώς συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου με τις εκπομπές αερίων.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων ενισχύθηκαν στα 1,06 δισ. αυτοκίνητα τον Ιανουάριο έναντι 999.195 εκατ. αυτοκινήτων που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Αν και τα στοιχεία έδειξαν επιβράδυνση σε σχέση με τους δύο προηγούμενους μήνες, εντούτοις ήταν ενθαρρυντικά για το βραχυπρόθεσμο μέλλον, καθώς η ανοδική τάση της αγοράς παραμένει σταθερή, σχολίασε η Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητοβιομηχάνων (ACEA).

Οι πωλήσεις της Volkswagen σημείωσαν αναιμική άνοδο τον Ιανουάριο συνεχίζοντας να παραπαίουν εξαιτίας του σκανδάλου εκπομπής ρύπων. Ειδικότερα, ενισχύθηκαν κατά 0,8% στην ΕΕ και 0,7% στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας έλαβε ώθηση από το άλμα 14% στις πωλήσεις της πολυτελούς της μάρκας Audi την εξεταζόμενη περίοδο.

Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές αγορές, την μεγαλύτερη ανάπτυξη κατέγραψε αυτή της Ιταλίας σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 17,4% στις πωλήσεις αυτοκίνητων τον Ιανουάριο.

Η ιταλική Fiat σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 1,7%, ενώ η γαλλική Renault είχε άνοδο 1,1% και η Peugeot 3,3%.
Η ευρωπαϊκή μονάδα της Ford σημείωσε ισχυρή αύξηση 11,4% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ, ενώ η General Motors ανακοίνωσε 12,8% άνοδο στις πωλήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.