ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Agricole: Με ποιον τρόπο αντλεί 18 δισ. ευρώ

12:08 - 17 Φεβ 2016 | Επιχειρήσεις
Credit Agricole: Με ποιον τρόπο αντλεί 18 δισ. ευρώ
Η Crédit Agricole SA ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πουλήσει στις περιφερειακές τράπεζες το ποσοστό 25% που κατέχει, σε μια κίνηση που έχει στόχο να αμβλύνει τις ανησυχίες για την κεφαλαιακή της επάρκεια, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, κάθε μία από τις περιφερειακές τράπεζες θα επαναγοράσει το 25% που κατέχει η C.A. η οποία θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να ενισχύσει περαιτέρω τα κεφαλαιακά της αποθέματα.

Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι περιφερειακές τράπεζες θα πληρώσουν περίπου 18 δισ. ευρώ για να αγοράσουν τις μετοχές τους.

Η τράπεζα ανακοίνωσε την πώληση των μεριδίων ταυτόχρονα με τα αποτελέσματα της για το τελευταίο τρίμηνο. Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση 28% στα κέρδη του δ΄ τριμήνου στα 882 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 11% στα 4,29 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της Crédit Agricole σημειώνει άλμα 6% μετά την ανακοίνωση για την πώληση των μεριδίων.

Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Crédit Agricole αναμένεται να ξεπεράσει το 11% από 10,7% τον Δεκέμβριο, πολύ παραπάνω από το όριο του 9,5% που έχουν θέσει οι ρυθμιστικές αρχές. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.