ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Αγοράζει τη startup Honest Dollar

18:02 - 15 Μαρ 2016 | Επιχειρήσεις
Goldman Sachs: Αγοράζει τη startup Honest Dollar
Το Goldman Sachs Group αγοράζει τη διαδικτυακή startup Honest Dollar που δραστηριοποιείται στον τομέα αποταμίευσης για συνταξιοδότηση και η οποία δεν είναι ούτε ενός έτους. Η τράπεζα προσπαθεί να προσαρμοστεί στην αυξανόμενη επιρροή της τεχνολογίας στα οικονομικά και πειραματίζεται με φθηνότερες υπηρεσίες.

Το τμήμα διαχείρισης επενδύσεων της Goldman τόνισε πως θα αγοράσει την εταιρία που πουλά πλάνα συνταξιοδότησης και έχει την έδρα της στο Όστιν του Τέξας. Οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

 

Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, έρχεται σχεδόν ένα χρόνο αφού η τράπεζα ανακοίνωσε πως επεκτείνεται στο δανεισμό μέσω διαδικτύου. Όπως αναφέρει το MarketWatch, είναι μία από μια σειρά κινήσεων στο πλαίσιο των οποίων η Goldman πειραματίζεται σε φθηνότερες και λιγότερο αποκλειστικές υπηρεσίες.

 

Πέρυσι, η τράπεζα εξέπληξε με τις αποφάσεις της να ξεκινήσει μια επιχείρηση δανεισμού μέσω διαδικτύου για τους πελάτες της, καθώς και ένα νέο ETF που στοχεύει να ξεπεράσει τον S&P 500 ενώ χρεώνει τις ετήσιες υπηρεσίες μόλις 0,09%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.