ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε καθεστώς πιθανής υποβάθμισης θέτει ο Moody's την Deutsche Bank

13:40 - 22 Μαρ 2016 | Επιχειρήσεις
Σε καθεστώς πιθανής υποβάθμισης θέτει ο Moody's την Deutsche Bank
Σε καθεστώς πιθανής υποβάθμισης θέτει την γερμανική τράπεζα Deutsche Bank ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC.

Ο οίκος αποδίδει την εξέλιξη αυτή στις αυξημένες δυσκολίες στη σταθεροποίηση των αποτελεσμάτων της κατά τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Ειδικότερα, ο Moody’s έκανε λόγο για πιθανή υποβάθμιση του κύριου χρέους της Deutsche Bank (με τωρινή αξιολόγηση Baa1) και της αξιολόγησης των καταθέσεών της (Α2) κατά μία βαθμίδα, αντίστοιχα.

 

Επίσης, ο οίκος αξιολόγησης ενημέρωσε ότι θα εξετάσει και την υποβάθμιση των πρόσθετων στοιχείων βασικών ιδίων κεφαλαίων (από το Ba3 σήμερα) έως δύο βαθμίδες, ωθώντας τα περισσότερο προς την κατηγοριοποίηση junk.

 

Όπως ανακοίνωσε ο οίκος, η αξιολόγηση θα επικεντρωθεί σε λεπτομέρειες του εκτελεστικού πλάνου της τράπεζας για τα έτη 2016 και 2017, εξετάζοντας την έκταση στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί βάσει των προκλήσεων που διαμορφώνονται.

 

Επιπλέον, θα εξεταστεί και το χρονοδιάγραμμα της ανανέωσης της τεχνολογικής πλατφόρμας της τράπεζας, η οποία θεωρείται από τον οίκο βασική πηγή μελλοντικών εσόδων και εξοικονομήσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.