ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: «Πράσινο φως» στη συγχώνευση Banco Popolare και BPM

13:34 - 24 Μαρ 2016 | Επιχειρήσεις
Ιταλία: «Πράσινο φως» στη συγχώνευση Banco Popolare και BPM
Banco Popolare και Banca Popolare di Milano έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν να συγχωνευτούν αφού έλαβαν τη σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η συμφωνία που έκλεισαν οι δύο ιταλικές συνεταιριστικές τράπεζες θα δημιουργήσει την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία.

Η συναλλαγή αναμένεται να δημιουργήσει μια τράπεζα με χρηματιστηριακή αξία σχεδόν 5,5 δισ. ευρώ βάσει των τρεχουσών τιμών των μετοχών και θα περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου ύψους ενός δισ. ευρώ που θα συγκεντρώσει η Banco Popolare πριν τις συνεδριάσεις των μετόχων και των δύο τραπεζών που θα πρέπει να εγκρίνουν τη συγχώνευση.

 

Η συγχώνευση είναι η πρώτη τέτοιου είδους κίνηση στο πλαίσιο ιταλικής νομοθεσίας που «πέρασε» πέρυσι με στόχο να οδηγήσει στην πολυαναμενόμενη ενοποίηση του κατακερματισμένου τομέα των μεγαλύτερων συνεταιριστικών τραπεζών της χώρας.

 

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας την περασμένη εβδομάδα, η συμφωνία θα δημιουργήσει μια δυνατή τράπεζα, ικανή να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη εγκρίνοντας δάνεια σε εταιρίες σε μια περίοδο κατά την οποία η χρηματοδότηση των επενδύσεων είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.