ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoE: Οι τράπεζες να οικοδομήσουν κεφάλαια εν όψει του δημοψηφίσματος

13:56 - 29 Μαρ 2016 | Επιχειρήσεις
BoE: Οι τράπεζες να οικοδομήσουν κεφάλαια εν όψει του δημοψηφίσματος
Να αρχίσουν να οικοδομούν κεφάλαια εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για το Brexit καλεί τις τράπεζες της Βρετανίας η κεντρική τράπεζα της χώρας, Bank of England (BoE) και αυτό για να στηρίξουν τον δανεισμό σε περίπτωση που η οικονομία ακολουθήσει πτωτική τροχιά.

Η επιτροπή οικονομικής πολιτικής της BoE προχώρησε σε αύξηση του ποσοστού αποθέματος κεφαλαίου που πρέπει να έχουν οι τράπεζες στο 0,5% του σταθμισμένου ενεργητικού από το μηδέν, με ισχύ μέχρι και τις 29 Μαρτίου του 2017.


Το μέτρο αυτό αφορά τόσο τις βρετανικές τράπεζες όσο και τα υποκαταστήματα άλλων τραπεζών της Ε.Ε. που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Όπως αναφέρει η επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της, «οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την εγχώρια πίστωση δεν είναι πλέον υποτονικοί» και οι παγκόσμιοι κίνδυνοι «που επίσης μπορούν να επηρεάσουν εμμέσως τη Βρετανία, έχουν αυξηθεί».


Μάλιστα, επισημαίνει ότι το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, το αποτέλεσμα του οποίου θα καθορίσει τη συμμετοχή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στο ευρωπαϊκό μπλοκ, είναι πηγή «του πιο σημαντικού βραχυπρόθεσμου εγχώριου κινδύνου για την οικονομική σταθερότητα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.