ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περικοπές προσωπικού στο Λονδίνο σχεδιάζει η Citigroup

16:24 - 12 Απρ 2016 | Επιχειρήσεις
Περικοπές προσωπικού στο Λονδίνο σχεδιάζει η Citigroup
Περικοπές προσωπικού στο Λονδίνο σχεδιάζει η Citigroup, προκειμένου να μειώσει τα έξοδά της και να αντισταθμίσει τη μείωση των εμπορικών της εσόδων, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, η Citigroup σχεδιάζει να αποδεσμεύσει αυτό το μήνα περίπου 70 traders και πωλητές στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε μία από τις πηγές του Bloomberg, η οποία ωστόσο ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένη να μιλάει για το θέμα.

 

Η εταιρεία επίσης ενδέχεται να περικόψει περίπου 200 θέσεις εργασίας σε μονάδες τεχνολογίας στην Ευρώπη, πρόσθεσε η πηγή.

 

Η Citigroup έλαβε πρόβλεψη 300 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, δεδομένου ότι άρχισε τη μείωση τουλάχιστον 2.000 θέσεων εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής του ομίλου John Gerspach δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το πρώτο τρίμηνο του 2016 τα έσοδα από σταθερά εισοδήματα και διαπραγμάτευση μετοχών θα μειωθούν κατά πάσα πιθανότητα 15%. Η τράπεζα πρόκειται να παρουσιάσει τριμηνιαία αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος Mike Corbat έχει μειώσει το προσωπικό κατά περισσότερο από 30.000 ατόμα, από όταν ανέλαβε την ηγεσία του ομίλου το 2012. Η τράπεζα είχε 231.000 εργαζόμενους στο τέλος του περασμένου έτους, περίπου 40% λιγότερους από το 2007.

 

Ο εκπρόσωπος της Citigroup, Capucine Boncenne, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του Bloomberg.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.