ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Προχωρά στις πιο βαθιές περικοπές εδώ και χρόνια

13:59 - 15 Απρ 2016 | Επιχειρήσεις
Goldman Sachs: Προχωρά στις πιο βαθιές περικοπές εδώ και χρόνια
Το Goldman Sachs Group έχει ξεκινήσει έναν γύρο περικοπών, το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί εδώ και χρόνια, σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθει σε μια βουτιά στο trading και τα κλεισίματα συμφωνιών, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η εταιρία, η οποία ήδη αναμένεται πως θα ανακοινώσει μια απότομη πτώση στις δαπάνες το πρώτο τρίμηνο, άρχισε πρόσφατα να απολύει περισσότερο προσωπικό. Ταυτόχρονα έχει αρχίσει να απορρίπτει τις δαπάνες των τραπεζιτών σε αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και άλλα, εκτός και αν εξυπηρετούν άμεσα πελάτες.

 

Στο πλαίσιο αυτό, αυτή την εβδομάδα η τράπεζα απέλυσε εργαζόμενους σε τεχνολογικά πόστα στο Λονδίνο και απαγόρευσε σε άλλους στην Ευρώπη να ταξιδεύουν σε άλλα γραφεία στην περιοχή, κάτι που παλιά ήταν συνηθισμένο. Οι πηγές τονίζουν ότι αναμένονται κι άλλες περικοπές.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος, Lloyd Blankfein, προσπαθεί η εταιρία να επιβιώσει από μια πολυετή βουτιά στο trading ομολόγων, σε συνδυασμό με τη μεταβλητότητα στην αγορά και τους αυστηρότερους κανονισμούς. Έχει ήδη προσαρμόσει το προσωπικό της απολύοντας ανώτατους τραπεζίτες,

 

μεταφέροντας εργατικό δυναμικό σε φθηνότερες περιοχές και επενδύοντας στην τεχνολογία προκειμένου να βελτιώσει την παραγωγικότητα.

«Γίνονται ακόμη πιο σφικτοί», σχολίασε ο Chris Wheeler, αναλυτής στην Atlantic Equities στο Λονδίνο. «Έχουν επίσης μειώσει τους traders, καθώς αυξάνεται η ψηφιοποίηση στην επιχείρηση και αφού βλέπουν την πίστωση και τα εμπορεύματα να ακολουθούν τις μετοχές και το συνάλλαγμα σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες», εξήγησε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.