ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Siemens

10:06 - 04 Μαϊ 2016 | Επιχειρήσεις
Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Siemens
Πτωτικά κινήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Siemens AG κατά 63% στο β΄ τρίμηνο της χρήσης 2016, καθώς τα αποτελέσματα του προηγουμένου έτους ενισχύθηκαν από έκτακτα κέρδη από πωλήσεις asset.

Τα καθαρά κέρδη της περιόδου που έληξε στις 31 Μαρτίου διαμορφώθηκαν στα 1,44 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 3,89 δισ. ευρώ του περασμένου έτους, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωνόταν στα 1,13 δισ. ευρώ σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της The Wall Street Journal.

 

Η απότομη πτώση των καθαρών κερδών ετησίως, αποδίδεται κυρίως στις αποεπενδύσεις ύψους 3 δισ. ευρώ, οι οποίες αποτυπώθηκαν στα καθαρά κέρδη της εταιρείας στο β΄ τρίμηνο του 2015.

 

Ωστόσο, το περιθώριο κερδών των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της Siemens για το τρίμηνο, αυξήθηκε στο 10,9% σε σχέση με το 9% το περασμένο έτος, λόγω των ενεργειακών δραστηριοτήτων του ομίλου.

 

Τα έσοδα β΄ τριμήνου της χρήσης αυξήθηκαν κατά 5% στα 19 δισ. ευρώ, ενώ οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν 7%, στα 22,29 δισ. ευρώ, ενισχυμένες από την ισχυρή ανάπτυξη στις μονάδες ενέργειας, αερίου και ανανεώσιμων πηγών.

 

Η Siemens επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για την τρέχουσα χρήση, δηλώνοντας πως αναμένει κέρδη ανά μετοχή 6-6,4 ευρώ και περιθώριο κερδών στις βιομηχανικές δραστηριότητες, μεταξύ 10%-11%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.