ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Shell: Πτώση 83% στα κέρδη το α' τρίμηνο

13:44 - 04 Μαϊ 2016 | Επιχειρήσεις
Shell: Πτώση 83% στα κέρδη το α' τρίμηνο
Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να περικόπτει κόστη και δαπάνες καθώς προχωρά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς του BG Groupγια 50 δισ. δολάρια, εν μέσω της ιστορικής βουτιάς στις τιμές του πετρελαίου.

Η εταιρία ανακοίνωσε για πρώτη φορά αποτελέσματα μετά την απόκτηση της BG νωρίτερα φέτος, καταγράφοντας απότομη πτώση στα κέρδη. Ωστόσο τόνισε πως τα χαμηλότερα κόστη αντιστάθμισαν τον αντίκτυπο από τις αδύναμες τιμές του πετρελαίου και του αερίου, καθώς και τα αυξημένα λειτουργικά κόστη από την εξαγορά.

Η Shell ανέφερε ότι τα κέρδη ήταν 800 εκατ. δολάρια στο τρίμηνο, το οποίο αντιστοιχεί σε πτώση 83% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους. Τα προσαρμοσμένα κέρδη, εξαιρώντας εκποιήσεις και άλλα αντικείμενα, μειώθηκαν σε 1,6 δισ. από 3,7 δισ. δολάρια πέρυσι, αν και ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

 

Η εταιρία αναμένει να δαπανήσει 30 δισ. δολάρια φέτος στην ανεύρεση και ανάπτυξη projects πετρελαίου και αερίου, μειώνοντας κατά τρία δισ. την προηγούμενη guidance. Οι λειτουργικές δαπάνες για την νέα εταιρία αναμένεται να είναι 40 δισ. δολάρια το 2016.

Η απόκτηση της BG τόνωσε απότομα τους όγκους παραγωγής που αυξήθηκαν κατά 16% το πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, σε 3,7 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα, μεταδίδει το MarketWatch.

«Συνεχίζουμε να μειώνουμε τα επίπεδα της δαπάνης, να εκμεταλλευόμαστε ευκαιρίες στα κόστη και να διαχειριζόμαστε το χρηματοοικονομικό πλαίσιο στο σημερινό περιβάλλον χαμηλών τιμών στο πετρέλαιο», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος Ben van Beurden.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.