ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Saudi Aramco: Προσέλαβε JP Morgan και HSBC για πώληση ομολόγων

10:53 - 26 Μαϊ 2016 | Επιχειρήσεις
Saudi Aramco: Προσέλαβε JP Morgan και HSBC για πώληση ομολόγων
Η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, συνεργάζεται με τις JP Morgan Chase, HSBC και Riyad Bank για την πρώτη πώληση ισλαμικών ομολόγων της εταιρίας, ενημέρωσαν πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Η πώληση είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί φέτος. Το μέγεθος της πρώτης πώλησης δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ενώ ενδέχεται να προσληφθούν κι άλλες τράπεζες μέχρι να πραγματοποιηθεί. Οι τράπεζες θα βοηθήσουν στην έκδοσηομολόγων sukuk σε ριάλ, ενώ η Aramco εξετάζει και την έκδοση ενόςπρογράμματος ομολόγων σε δολάριο, αναφέρουν οι πηγές.

 

Η Saudi Aramco βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σχεδίου απεξάρτησης της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας από τα έσοδα από το πετρέλαιο. Η κυβέρνηση έχει σκιαγραφήσει σχέδια για δημόσια πώληση λιγότερο του 5% της Aramco και μεταφορά της υπόλοιπης ιδιοκτησίας στο Public Investment Fund, γεγονός που θα το μετατρέψει σε ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο αξίας δύο τρισ. δολαρίων.

 

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η κίνηση, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Σαουδικής Αραβίας θα προέρχεται από τις επενδύσεις της και όχι από τις πωλήσεις πετρελαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.