ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JPMorgan: Έτοιμη να δανείσει 7 δισ. την Monte dei Paschi

12:27 - 14 Ιουλ 2016 | Επιχειρήσεις
JPMorgan: Έτοιμη να δανείσει 7 δισ. την Monte dei Paschi
Η JP Morgan είναι πρόθυμη να παρέχει 7 δισ. ευρώ σε ένα δάνειο-γέφυρα, σε ένα όχημα που θα αγοράζει bad loans από την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, Monte dei Paschi di Siena.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Il Messaggero, η Monte dei Paschi αναμενόταν να πουλήσει 26,6 δισ. ευρώ επισφαλών δανείων σε αυτό το όχημα, που θα χρηματοδοτήσει την αγορά, μέσω της πώλησης ομολόγων υποστηριζόμενων από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

 

Το ιταλικό fund διάσωσης τραπεζών Atlante, θα αγοράσει το πιο επισφαλές μέρος των νέων ομολόγων ενώ η senior δόση, αξίας 7 δισ. ευρώ, θα επωφεληθεί από μια υποστηριζομενη από το κράτος εγγύηση, που χρειάζεται 4-6 μήνες για να παρασχεθεί.

 

Η Il Messaggero αναφέρει ότι τα δάνεια, τα οποία η ιταλική τράπεζα έχει απομειώσει κατά 63,3%, θα πουληθούν σε discount 70%, οδηγώντας σε 4 δισ. ευρώ κεφαλαιακό έλλειμμα.

 

Μάλιστα, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι σύμβουλοι της Monte dei Paschi, UBS και Citi, έχουν προσεγγίσει περί τις 15 διεθνείς τράπεζες που θα ήταν πρόθυμες να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής σε μια ανακεφαλαιοποίηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.