ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UniCredit: Σχεδιάζει κινήσεις για ενίσχυση κεφαλαίων

10:43 - 15 Ιουλ 2016 | Επιχειρήσεις
UniCredit: Σχεδιάζει κινήσεις για ενίσχυση κεφαλαίων
Η UniCredit ενδέχεται να αναθεωρήσει το πού δραστηριοποιείται, ωστόσο η ιταλική τράπεζα δεν σκοπεύει να αλλάξει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα, τόνισε ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Jean-Pierre Mustier, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore και δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλλο του ιταλικού εντύπου.

Όταν ερωτήθηκε το αν η UniCredit θα αποσυρθεί από κάποιες αγορές, οι οποίες ανέρχονται πλέον στις 17 έπειτα από deals στη Γερμανία και την κεντρική Ευρώπη, ο νέος επικεφαλής τόνισε ότι «το ίχνος της τράπεζας θα μπορούσε να εξεταστεί, αλλά δεν σχεδιάζουμε να αλλάξουμε την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, ενός ομίλου που έχει παρουσία με μεμονωμένες τράπεζες σε πολλές αγορές, αλλά είναι ικανός να εξυπηρετεί τους πελάτες του με ένα διεθνές δίκτυο».

 

Ο Mustier αναμένει να παρουσιάσει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο πιθανότατα κατά το τέταρτο τρίμηνο. Ερωτηθείς για το αν θα στραφεί στους μετόχους για μετρητά, επεσήμανε ότι η τράπεζα προετοιμάζει μια σειρά ενεργειών ώστε να ισχυροποιήσει το κεφάλαιό της.

 

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας σε όρους περιουσιακών στοιχείων ξεκίνησε πριν από ένα μήνα τη συνεργασία της με τον Γάλλο επενδυτικό τραπεζίτη Jean-Pierre Mustier, σε μια κίνηση που, σύμφωνα με μια πηγή του Reuters, μάλλον θα οδηγήσει σε κάλεσμα για μετρητά πολλών δισεκατομμυρίων και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Ο νέος CEO ανέλαβε τα καθήκοντά του την Τρίτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.