ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Vodafone: Αύξηση 2,2% στα οργανικά έσοδα το α' τρίμηνο

10:46 - 22 Ιουλ 2016 | Επιχειρήσεις
Vodafone: Αύξηση 2,2% στα οργανικά έσοδα το α' τρίμηνο
Η Vodafone ανακοίνωσε σήμερα καλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση στα οργανικά έσοδα από υπηρεσίες για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις της στην Ισπανία και τη Γερμανία. Η άνοδος 2,2% σηματοδοτεί την όγδοη, συνεχόμενη τριμηνιαία αύξηση στη βασική της μέτρηση για ανάπτυξη.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος φορέας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο επιβεβαίωσε την προοπτική για το σύνολο του έτους, τονίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές του αγορές είναι σταθερές με ανάπτυξη 0,3% παρά τον αντίκτυπο των μειώσεων τιμών στο roaming.

 

Οι ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού εμφάνισαν ανάπτυξη 7,7% τους τρεις μήνες μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 7%.

 

Όπως υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος, Vittorio Colao, ο όμιλος σημειώνει καλή πρόοδο. «Στην Ευρώπη, η ανάπτυξή μας παραμένει σταθερή παρά τις πιέσεις από το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα έσοδα από το roaming, με καλές επιδόσεις στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία και ενώ εστιάζουμε στη βελτίωση των επιδόσεών μας στη Βρετανία», τόνισε.

 

«Η δυναμική μας στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού παραμένει ισχυρή, με εξαιρετικές επιδόσεις στην Νότια Αφρική, την Τουρκία και την Αίγυπτο, και συνεχιζόμενη ανάκαμψη στην Ινδία», πρόσθεσε.

 

Η Vodafone δεν ανακοινώνει πλέον τα αποτελέσματά της σε στερλίνες αλλά σε ευρώ, γεγονός που αντανακλά το σχετικά μεγαλύτερο μέγεθος των συνολικών δραστηριοτήτων της στην ευρωζώνη, τονίζει το Reuters. Παράλληλα, έχει επισημάνει ότι ενδέχεται να μεταφέρει την έδρα της σε κάποια άλλη χώρα μετά το δημοψήφισμα και την απόφαση για Brexit.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.