ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Commerzbank: Προειδοποιεί για τα κέρδη του έτους

10:00 - 02 Αυγ 2016 | Επιχειρήσεις
Commerzbank: Προειδοποιεί για τα κέρδη του έτους
Πως δεν θα πετύχει τον στόχο της για σταθεροποίηση των καθαρών της κερδών στο σύνολο του έτους προειδοποίησε η Commerzbank σήμερα, καθώς τα έσοδα και τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν το β' τρίμηνο λόγω των αρνητικών επιτοκίων και της ισχνής δραστηριότητας των πελατών της.

Όπως ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, τα έσοδά της το β' τρίμηνο μειώθηκαν στα 2,23 δισ. ευρώ, από 2,44 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει πτώση 30% στα καθαρά της κέρδη.

 

Η Commerzbank ανακοίνωσε σήμερα πως εγκαταλείπει τον στόχο για καθαρά κέρδη λίγο πάνω από το 1 δισ. ευρώ στο σύνολο του έτους, κίνηση που ήδη ανέμεναν οι αναλυτές, καθώς ο προηγούμενος στόχος άρχισε να δείχνει όλο και πιο φιλόδοξος τους τελευταίους μήνες, αναφέρει η Wall Street Journal.

 

Σύμφωνα με την τράπεζα, «το επιτοκιακό περιβάλλον και η συνεχιζόμενη επιφυλακτικότητα των πελατών θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν στα έσοδα. Ως εκ τούτου περιμένουμε πως τα λειτουργικά κέρδη και τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη για το σύνολο του έτους 2016 θα είναι χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.