ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sotheby's: Στα 88,9 εκατ. τα κέρδη τριμήνου

17:12 - 08 Αυγ 2016 | Επιχειρήσεις
Sotheby's: Στα 88,9 εκατ. τα κέρδη τριμήνου
Τα έσοδα της Sotheby's υποχώρησαν λιγότερο από το αναμενόμενο το τελευταίο τρίμηνο και η κερδοφορία βελτιώθηκε, σε μια περίοδο κατά την οποία ο οίκος δημοπρασιών αντιμετωπίζει νέο γύρο πίεσης από ακτιβιστές.

Τα κέρδη της εταιρίας άγγιξαν τα 88,9 εκατ. δολάρια ή 1,52 δολάριο ανά μετοχή, από 67,5 εκατ. δολάρια ή 96 cents ανά μετοχή.

 

Τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν σε 1,51 δολάριο ανά μετοχή και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,05 δολάριο.

 

Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 10% σε 298,7 εκατ. δολάρια, εξαιτίας των χαμηλότερων προμηθειών, αμοιβών και πωλήσεων αποθεμάτων. Ωστόσο και πάλι ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών που ανέμεναν 291 εκατ.

 

«Αν και σίγουρα θα προτιμούσαμε να δούμε μια ισχυρότερη αγορά τέχνης, είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόοδο που σημειώνουμε στην στρατηγική πρωτοβουλιών μας και τις ωφέλιμες αλλαγές στην ομάδα και την οργάνωσή μας», τόνισε σύμφωνα με το MarketWatch ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου, Tad Smith.

 

«Όταν βελτιωθεί η αγορά τέχνης –και σίγουρα θα βελτιωθεί- η εταιρία μας αναμένεται να τα πάει πολύ καλά για τους μετόχους», πρόσθεσε το στέλεχος, σημειώνοντας ότι μέχρι τότε, ο οίκος θα συνεχίσει να κινείται προσεκτικά σε ό,τι αφορά στα κεφάλαιά του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.