ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tim Cook: «Πολιτικές αηδίες» η φορολογική απαίτηση της ΕΕ

16:00 - 01 Σεπ 2016 | Επιχειρήσεις
Tim Cook: «Πολιτικές αηδίες» η φορολογική απαίτηση της ΕΕ
Ως «πολιτικές αηδίες» και «άδικη» χαρακτήρισε την φορολογική απαίτηση ύψους 13 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον τεχνολογικό κολοσσό ο CEO της Apple, Tim Cook.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στον ιρλανδικό Independent, ο Cook δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για την απόφαση της Κομισιόν, η Apple καλείται να επιστρέψει στην Ιρλανδία το ποσό-μαμούθ από αναδρομικούς φόρους, συν τους τόκους.

 

Ο Cook είπε ότι η κίνηση της Κομισόν ήταν στην πραγματικότητα μια «από την πίσω πόρτα» προσπάθεια να εναρμονιστούν οι φορολογικοί συντελεστές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η Apple έγινε στόχος λόγω του αντι-αμερικανικού αισθήματος που υπάρχει στην Επιτροπή.

 

«Αυτό που πιστεύω έντονα είναι ότι η απόφαση είχε πολιτική βάση και γι' αυτό είμαι σίγουρος. Δεν υπάρχει καμία λογική πίσω από αυτή, είτε βάσει γεγονότων είτε βάσει νομοθεσίας».

 

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ κατηγορεί την Ιρλανδία ότι πρόσφερε στην Apple ένα αθέμιτο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες εταιρείες, επιτρέποντας της να απολαμβάνει φορολογικό συντελεστή μεταξύ 0,005% και 1%, παραβιάζοντας τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Apple συνεργάζεται με την Ιρλανδία από τη δεκαετία του1980.

 

H Ιρλανδία, η οποία φοβάται μήπως απωλέσει την ανταγωνιστικότητά της στην προσέλκυση πολυεθνικών, θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, το ίδιο και η Apple.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.