ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bayer:Αύξησε στα 64 δισ.δολ. την προσφορά για εξαγορά της Monsanto

14:55 - 06 Σεπ 2016 | Επιχειρήσεις
Bayer:Αύξησε στα 64 δισ.δολ. την προσφορά για εξαγορά της Monsanto
Στο ποσό των 64 δισ. δολαρίων ανέβασε η Bayer AG την πρόταση εξαγοράς της Monsanto Co., με στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα των σπόρων και των φυτοφαρμάκων.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η Bayer, που συζητά από τα μέσα Μαΐου με τη Monsanto, ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει 127,5 δολάρια ανά μετοχή της αμερικανικής εταιρείας. Η προηγούμενη προσφορά της ήταν στα 125 δολάρια ανά μετοχή.

 

Στελέχη του φαρμακευτικού κολοσσού έχουν σημειώσει ότι η απόκτηση της Monsanto, που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής σπόρων και γονιδίων για καλλιέργειες, θα δημιουργήσει μια παγκόσμια εταιρεία με ισχυρό χαρτοφυλάκιο στον τομέα των φυτοφαρμάκων.

 

Ο Werner Baumann, ο οποίος ανέλαβε στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Bayer λίγο πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων των δύο εταιρειών, επιδιώκει τη συμφωνία αυτή ως «απάντηση» στους αντιπάλους της Bayer, που προχωρούν σε παρόμοια deal. Ταυτόχρονα, όμως, αντιμετωπίζει τη δυσπιστία ορισμένων μετόχων της εταιρείας, οι οποίοι ανησυχούν για μετατόπιση από το φαρμακευτικό τμήμα της εταιρείας.

 

Η Monsanto, ενώ έχει δηλώσει ότι κατανοεί τον στόχο της Bayer, απέρριψε ομόφωνα την προηγούμενη προσφορά τον Ιούλιο ως «ανεπαρκή για τη διασφάλιση της βεβαιότητας της συμφωνίας». Στις εκτιμήσεις τους οι αναλυτές θεωρούν ρεαλιστική πρόταση αυτή των 135-140 δολαρίων ανά μετοχή.

 

Εκπρόσωποι της Monsanto δεν ήταν διαθέσιμοι για άμεσο σχολιασμό. Η Bayer, από την άλλη, δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί η συμφωνία, ενώ σε θετική απόκριση, σημείωσε, ότι θα πρέπει να υπάρξουν εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για την οριστικοποίηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:20 - 06 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.