ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυση 35 πολιτειών των ΗΠΑ κατά φαρμακοβιομηχανίας

17:54 - 23 Σεπ 2016 | Επιχειρήσεις
Μήνυση 35 πολιτειών των ΗΠΑ κατά φαρμακοβιομηχανίας
Αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας Indivior κατέθεσαν 35 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών και η Περιφέρεια της Κολούμπια, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία προσπάθησε να κρατήσει εκτός αγοράς φθηνότερα γενόσημα και εκδόσεις του φαρμάκου Suboxone, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας της Καλιφόρνια.

Η αγωγή που κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο της Πενσιλβάνια, περιλαμβάνει αναφορά και στην MonoSol Rx, μια εταιρία φαρμακευτικών διαλυμάτων στο Νιου Τζέρζι, κατηγορώντας την για συνομωσία με την Indivior με σκοπό να «εγκλωβίσουν» την αγορά στο δημοφιλές Suboxone που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της εξάρτησης από την ηρωίνη και άλλα παυσίπονα.

 

Σύμφωνα με το κείμενο της μήνυσης, η εταιρία που σήμερα είναι γνωστή ως Indivior εξασφάλισε το 2002 τα αποκλειστικά δικαιώματα πώλησης των ταμπλετών Suboxone για επτά χρόνια. Όταν έληξαν τα δικαιώματά της, η φαρμακευτική συνεργάστηκε με την MonoSol Rx για να δημιουργήσει μια άλλη μορφή του φαρμάκου, την οποία προώθησε ως ασφαλέστερη από τις ταμπλέτες.

 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εισαγγελία τόνισε ότι η Indivior έκανε χρήση μιας γνωστής μεθόδου κατά την οποία μια εταιρία προχωρά σε μικρές τροποποιήσεις ενός προϊόντος για να κρατήσει τις φθηνότερες εναλλακτικές έξω από την αγορά.

 

«Όταν οι εταιρίες συνταγογραφημένων φαρμάκων χειραγωγούν παράνομα την αγορά για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, θέτουν ζωές σε κίνδυνο και πιέζουν προς τα πάνω το κόστος της ιατρικής φροντίδας για όλους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Kamala Harris, γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.